Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-08@10:40:35 GMT

تلاش آمریکا برای بازمذاکره یعنی نقض برجام

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۰۶۳۶۱

تلاش آمریکا برای بازمذاکره یعنی نقض برجام

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید در صورت خروج آمریکا از برجام، کمیسیون برجام تشکیل جلسه می‌دهد تا برای حل مشکل تلاش کند ولی به هرحال، این اقدام

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید در صورت خروج آمریکا از برجام، کمیسیون برجام تشکیل جلسه می‌دهد تا برای حل مشکل تلاش کند ولی به هرحال، این اقدام آمریکا به منزله نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بولتن نیوز، «فدریکا موگرینی» lمسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در مصاحبه با سی‌ان‌ان، صراحتاً گفت که تلاش «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام یا بازمذاگره در خصوص این توافق بین‌المللی، به منزله نقض آن و نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود.

در ابتدای این مصاحبه، خبرنگار سی‌ان‌ان از موگرینی پرسید که آیا حیات برجام در خطر است؟

موگرینی بدون ارائه پاسخی صریح گفت: « این یک توافق بین المللی است و یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است پس اختیار آن در دست یکی از طرفین توافق نیست و به همه جامعه بین الملل تعلق دارد و همانطور که اروپایی‌ها تضمین خواهند داد، این توافق پابرجا می‌ماند.»

خبرنگار به اعلام مکرر کاخ سفید در خصوص اعلام نظر ترامپ در قبال برجام تا 15 اکتبر هم اشاره کرد و از موگرینی در خصوص این امر نظر خواست.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «من شنیده‌ام که آقای ترامپ تصمیم خود را در خصوص برجام گرفته و امیدوارم که هنوز زمان برای تفکر باقی مانده باشد. ما با ایران توافقی را منعقد کردیم که فقط مسائل هسته‌ای را حل می‌کند و هر چند مسائل بسیار دیگری برای مباحثه با ایران داریم، ولی توافق هسته‌ای در حال اجرا است.»

موگرینی ادامه داد: «ما همین حالا یک بحران اتمی در کره شمالی داریم و یک توافق اتمی که دارد کار خودش را می‌کند و نیازی به از بین بردن آن نیست. یک بحران اتمی برایمان کافی است.»

خبرنگار سی‌ان‌ان بدون استفاده از لغت بازمذاکره که در عرف بین‌الملل به عنوان نقض یک توافق محسوب می‌شود، پرسید که نظر این مقام ارشد اروپایی در خصوص تلاش ترامپ برای «بازگشایی» مذاکرات در خصوص برجام چیست؟

موگرینی پاسخ داد: «توافق ما یک توافق هسته‌ای 104 صفحه‌ای بود که 12 سال به صورت فشرده برای رسیدن به آن مذاکره کردیم و همه جوانب یک برنامه هسته‌ای را پوشش می‌دهد. هر مشکلی که خارج از حیطه شمول این توافق است، می‌تواند و باید حل شود ولی نه در داخل چارچوب این موافقتنامه.»

وی افزود: «توافق در حال اجرا است و همه (اجرای صحیح) آن را تأیید کرده‌اند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون هشت بار تأیید کرده که ایران به همه تعهدات هسته‌ای خود پایبند بوده است.»

خبرنگار سی‌ان‌ان به تفسیر دولت آمریکا از مقدمه برجام و تکیه بر نقض برجام بخاطر آرام نشدن تنش‌ها در خاورمیانه اشاره کرد و پرسید که آیا بنا بوده که برجام همه رفتارهای ایران را تحت پوشش قرار دهد؟

فدریکا موگرینی پاسخ داد: «خیر، این یک توافق خیلی دقیق در خصوص مسائل هسته‌ای است. شاید انتظاراتی وجود داشته که این توافق مبنایی باشد برای روابط دوجانبه متفاوت میان ایران و آمریکا ولی مسیر سیاست از مسیر توافق هسته‌ای جداست.»

وی افزود: «بحران سوریه کماکان پابرجا و شرایط حاشیه خلیج (فارس) بسیار تنش‌آلود است ولی در دنیای امروز، از بین بردن یک توافق عدم اشاعه که دارد کار خودش را می‌کند، رفتاری غیرمسئولانه تلقی می‌شود. ما بجای این کار باید سعی کنیم که توافقی مشابه در جاهای دیگر دنیا منعقد کنیم.»

خبرنگار سی‌ان‌ان به تلاش‌های برخی طرف‌های برجام بخصوص فرانسه برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای برای صحبت در خصوص محدودیت‌های ایران پس از سال 2025 هم اشاره کرد.

موگرینی در پاسخ به شبهات موجود در این خصوص گفت: «زمان‌بندی توافق خیلی روشن است و روزها و شب‌های طولانی در خصوص آن با ایرانیان مذاکره کرده‌ایم. ایران بر اساس توافق هسته‌ای، به صراحت تعهد داده که هیچ‌گاه بمب اتم نمی‌سازد. ایران به عنوان یک قدرت غیراتمی و یکی از اعضای پیمان عدم اشاعه، هیچ‌گاه بمب اتم نمی‌سازد و این در متن توافق نوشته شده است. برخی مفاد برجام زمان‌بندی اجرایی مشخص و برخی دیگر، زمان‌بندی اجرایی طولانی‌تری دارند و برخی هم برای همیشه اجرایی می‌مانند. بحث زمان‌بندی، بخشی از توافق بود و اجرایی خواهند ماند.»

وی افزود: «ما از ابتدای کار با شک و شبهات زیادی روبرو بودیم. برخی می‌گفتند که ایران هیچ‌گاه این توافق را قبول نمی‌کند. برخی هم بعد از امضای برجام می‌گفتند که ایران هیچ‌گاه این توافق را اجرا نمی‌کند ولی حالا 2 سال گذشته و می‌بینیم که اروپا، چین، روسیه و سازمان ملل، پایبندی ایران را تأیید می‌کنند.»

خبرنگار صراحتاً پرسید که در صورت بیرون رفتن آمریکا از برجام، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پاسخ داد: «این توافق متعلق به آمریکا نیست. ما در برجام مکانیزمی داریم که در صورت نقض توافق، 6 کشور، تحت رهبری من گرد هم می‌آیند و مسئله را حل می‌کنند. مکانیزم ما پیش‌بینی کرده که مسئله طی کم و بیش یک ماه حل می‌شود و این یک مکانیزم سیاسی است برای یافتن راه حل.»

وی در تفسیر این اقدام محتمل رئیس‌جمهور آمریکا با تکیه بر چارچوب برجام گفت: «این کار (ترامپ) به عنوان خروج از برجام و یا تلاش برای مذاکره مجدد تلقی نمی‌شود بلکه این کار، به منزله نقض برجام است چون همانطور که گفتم این یک معاهده یا یک توافق بین‌المللی نیست بلکه یک قطعنامه شورای امنیت خواهد بود که آمریکا نقضش می‌کند.»

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۶۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا - مصطفی خدابخشی؛ بیش از ۳۴ هزار نفر در طی هفت ماه گذشته بر اثر جنایات ضد بشری رژیم منحوس صهیونیستی علیه مردم نوار غزه جان خود را از دست دادند. شقاوتی که هم اکنون آتشش به جان فضا‌های علمی جهان افتاده تا سکوت منبعث از تهدید و ارعاب نهاد‌های قدرت در دانشگاه‌ها شکسته و بسیاری از دانشجویان یک صدا از غرب آسیا تا قلب کالیفرنیا علیه صهیونیسم و جنایات آنان فریاد سر دهند.

با بالا گرفتن سطح اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا حالا مواجهه با دانشجویان معترض که تا پیش از این با اقدامات خشونت آمیز پلیس این کشور برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در خصوص پایمال شدن حقوق بشر رو به رو بودند به شکل جدیدی در حال رخ نمایی است. تهدیداتی از جمله اخراج از دانشگاه و عدم استخدام که از آنها می‌توان به عنوان گزینه‌هایی قهری برای به سکوت کشاندن دانشجویان توسط نهاد‌های امنیتی آمریکا نام برد.

همزمان با انتشار اخبار مربوط به این رویکرد جدید از سوی سیاست مداران آمریکایی ندای آزادی خواهی دانشجویان آمریکایی به دانشگاه‌های ایران رسیده، آوایی که نشان می‌دهد که دیگر مساله فلسطین تنها دغدغه جهان اسلام نیست بلکه به عنوان مهمترین موضوع در جهان مبدل شده و از هر گوشه ندای حمایت از حق مسلم فلسطینیان به گوش می‌رسد. بر همین اساس بیش از سیزده دانشگاه ایران اعلام کرده اند که آمادگی جذب دانشجویان آمریکایی تعلیق شده در پی حوادث این روز‌های فضای دانشگاهی این کشور را دارند.

اولین فراخوان در این خصوص از دانشگاه شیراز که یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است، صادر شد. در همین خصوص محمد موذنی رئیس این دانشگاه اعلام آمادگی کرد که دانشگاه شیراز دانشجویانی که به دلیل حمایت از فلسطین اخراج شده اند را بورسیه خواهد کرد.

در ادامه دانشگاه شهید بهشتی نیز با حمایت از دانشجویان اخراجی آمریکا به این حرکت پیوست و در همین خصوص سیدمحمود آقامیری، رئیس این دانشگاه گفت که دانشجویانی را که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا اخراج شده‌اند، پذیرش می‌کنیم.

بر اساس آنچیز که ریاست دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده تمامی هزینه‌های مربوط به آموزش، خوابگاه و اسکان این دانشجویان به طور کامل از سوی دانشگاه تامین خواهد شد.

زنجیره حمایتی از دانشجویان آزادی خواه آمریکایی به دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان اسلام راه یافت. جایی که در آن محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه گفت: تمام استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روز‌های اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند. استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا نیز که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس کنند.  

بعد تبدیل این حرکت به موجی فراگیر دیگر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علم و صنعت، جهاد دانشگاهی و ... نیز آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی از دانشگاه‌های آمریکا را اعلام کردند.

دانشگاه‌های برتر ایران با این حرکت یک پیام مهم برای دانشجویان آمریکایی که این روز‌ها مورد سرکوب شدید پلیس این کشور قرار گرفته اند مخابره کردند و آن چیزی نیست جز دفاع از آرمان صلح و عدالت. آرمانی که هم اکنون بیداری واقعی در فضای دانشگاهی جهان را رقم زده و دنیا را در خصوص وقایع غزه حساس کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • کلانتری: دانشجویان هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند + فیلم
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • تلاش می‌کنیم هرگونه شبهه‌ای از برنامه هسته‌ای ایران زدوده شود
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم